2012. február 12., vasárnap

Könyv kalács

Az én kis Csibém a héten beteg volt :( Torok gyuszi. Igazándiból már kb. két hete nem sikerül véget vetni a genya kis baciknak. És nem elég, hogy mindez egy alig két évessel történik, aki így már alapállapotból esendőbb, dehát ő egy Férfi... És egy Férfi, ha beteg, akkor szenved. Az én kis szenvedő csillagom, pedig láztól piros, átható szemekkel azt rebegte nekem, hogy:  "Kalács, anya kalács." A feladat tehát adott, pár hete sütöttem egy isteni, új kalácsot, erre vágyott, én pedig csak az időzítéssel bajlódtam. Talán már említettem, hogy az időszervezéssel akadnak gondjaim. A lényeg, hogy eljött a megfelelő alkalom, én megsütöttem a kalácsot, a kisfiam, és a család azon része pedig, amelyik evett belőle boldog volt.
A recept Max-tól származik: http://maxkonyhaja.blogspot.com/2012/01/fahejas-gyomberes-konyv-kenyer.html A leírás igazán pontos, és működik, semmit sem kellett változtatnom rajta. Egyedül a sütési idő hiányzott. Nekem a 180 fokon kb 30-45 perc működött, de ezt sütője is válogatja.
Benedek segített lefektetni a tésztát, együtt betakargattuk, hogy jó melegen legyen, amíg felkel. Utána együtt csapkodtuk, kenegettük, amiért még Bogyó és Babócát is hajlandó volt feledni kicsit. Íme a képes beszámoló.

1 megjegyzés:

eszti írta...

Nagyon fincsinek tűnik :) Remélem, a kis Csibinek is jobb lett a kedve tőle :) Pusszantjuk a Nagyfiút! :)