2010. április 18., vasárnap

Ha nincs miről, hát majd arról.... töredékes

Arra ébredtem ma reggel, hogy már mióta nem írtam semmi okosat,és szépet, frappánsat kreatívat. Ez persze "költői" túlzás, hiszen még véletlenül sem erre ébredtem, hanem a bébi őrre, miszerint a főnök úr hiába evett éppen két órája, megunta az egyedül létet a kiságyában. A biológiai órája, melyet úgy hét körülre lőtt be már amúgy is kakukkol, tehát itt az ideje, hogy anya és apa egyik vagy mindkettő most már aztán tényleg felkeljen, és csak vele foglalkozzon. Hát hiába, igaza van. Úgyhogy főnök úr átröppent a nagy családi ágyba, és apa hatékony közreműködésének köszönhetően még másfél órácskát pihegett az óvó mellkason, hogy anya behozhassa az éjszaka ébren átetetett órácskát. Tehát erre ébredtem. De a felkelés utáni etetés közben már tényleg az jutott eszembe, hogy semmi, érdekes, izgalmas, parádés bejegyzést nem alkottam mostanság... sőt éjszaka azt is észrevettem, hiába próbálom pörgetni az agy tekervényeimet, sehol egy jó kis gondolat, olyasmi, amiről a múltkor írtam ...
Mindezekből következően úgy döntöttem írok arról, hogy nem írok. Ami így nem is teljesen igaz. Mert írok én, csak nem ide, holmi bejegyzéseket, hanem rengeteg levelet. Amióta babát vártam, lett néhány kedves ismerősöm, régebbi is, és újabbak is, akikkel elkezdtünk egyre sűrűbben levelet váltani. Ezekben megtárgyalva a gyermeknevelés minden csínját - bínját.
Ezt a bejegyzést 3-4 hete kezdtem el írni. Akkor félbe maradt, úgy éreztem, tényleg a semmiről írok. Újra elolvasva viszont, úgy döntöttem, ez lesz az én töredékesen fenn maradt művem. Mintha csak az ókorból kerül volna elő … Imádom a nagy szavakat….

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia! valami nem stimmel ma a googli bloggerrel, mert nem sikerült elfogadjalak ismerősnek... el se tudom képzelni hogy akadtam Rád:), szeretek böngészni... remélem Te is találsz nálam értékeket:)

Liloocska írta...

szia Szilda!
nem tudom mi lehetett, ma még nem sikerült írnom :) de örülök,h. újra erre jártál. korábban nézegettem már feléd :)