2009. július 13., hétfő

Gratulálunk, és …. ?

Mielőtt még a házasság rögös útjára léptünk volna az én egyetlen drágámmal, mindenki a következőt kérdezte tőlünk, de főleg tőlem, mert tudják, hogy KedvesM harapósabb erre, : -És mikor lesz az esküvő? Amióta ez megtörtént, azt kérdezik : - Gratulálunk, és mikor jön a gyerek? A következő mi lesz, ha már megszületett? Talán: - Na és mikor jön a második? Ilyesmiket miért nem kérdeznek, mint pl. : – Bizony, gyereket vállalni igen drága dolog, nem vehetném én nektek a baba bútort? vagy – Na hogy bírjátok a bezártságot? Mi lenne, ha este átmennék, én vigyáznék a kicsire, ti pedig elmehettek kettesben valamerre.

Azt hiszem érthető, mire akarok kilyukadni. A kedves környezet, habár valahol mélyen biztos tudja, mert nyílván ők is megkapták ezeket a kérdéseket, nem tanul a saját érzéseiből. Rendre fölteszik azokat a kérdéseket, amelyek még meg nem történtének ezer-millió oka lehet. Azon is lehet, megsértődik a hipotetikus kérdező, ha a gyerekre irányuló kérdésre esetleg, a szerencsétlen „wanna be mother” a képébe vágja, hogy fizetheti a lombik bébi programját akarja, mert esetleg nem véletlen, ha még nem született meg a várva várt trónörökös. Abba még véletlenül sem gondol bele senki, hogy mi van, ha bármilyen egészségügyi akadály áll a várakozás mögött. Ez senkire sincs ráírva, mégis a szíve vérezhet annak a nőnek, akinek ilyesmit rendre el kell viselnie.

Természetes, hogy a barátok beszélgetnek egymással ezekről a témákról, de amikor boldog, boldogtalan ezt kérdezi, óhatatlanul felmerül bennem a kérdés, miért mászik bele mindenki a magánéletünkbe, természetesen csupa jóindulatból. Miért nem azzal támogatják a jövőnket, hogy tiszteletben tartják a magánszféránkat.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én bármikor vigyázok a kisbabára, legalább jó kezekben lesz, ti meg mehettek ahová akartok!!!!;)

Settenke

Névtelen írta...

szerintem az ilyeneket akkor fogják kérdezni, ha már meglesz. amíg nincs meg, addig én sem fogok ilyeneket kérdezni. majd ha aktuális.
nekem van egy kolléganőm, nekik három éve nem sikerül, már meg sem merem kérdezni, mikor jön vissza a betegszabiról, ahol nyilván azért volt, hogy na sikerült?

de egyébként mondtam már, ha unod ezt a kérdést, és a magánszférád megsértésének érzed, akkor ilyenkor kérdezz vissza: hm, majd jön, és ti milyen gyakran dugtok?

mondjuk engem az elvárás ebben sokkal jobban zavarna, emg amit az elején írtál, hogy majd amikor elmúlik a gazdasági válság, majd akkor jön a gyerkőc.

sk

Hajnal írta...

sztem ezek ijen bena szocialiskodasok, valamit mondnai/kerdezni kell es ijenkre futtya..mi azert annak is orulunk most eppen elegge h osszehazasodtatok, mert nalatok jobb par keves van, dragasag, es imadunk mind 2toket es gattot is.

Névtelen írta...

Hmmm, tőlem is kérdezték az esküvő után... hamar leszoktattam őket azzal, hogy roppant harapósan azt válaszoltam, hogy majd szólunk, ha jön, oké? Azóta eldugultak.

Ez azért van, mert vannak emberek, akiknek az életét a közhelyek irányítják. Kötelességüknek érzik feltenni ezeket a barom kérdéseket. Ugyanígy, szülés után meg szokták kérdezni, hogy "na, jöhet a következő?" Én nagyon posszibli azt fogom válaszolni, hogy "és, ha meglesz a második, harmadik, huszonnyolcadik, akkor az lesz majd a következő közhelyes kérdés, hogy mikor halok meg?", aztán ráfogom a tomboló hormonokra. Tuti megoldás! :-)

Azért, valami azt súgja, hogy mostanság sejtelmes mosollyal fogod áthidalni ezeket a kérdéseket... :-)))

Puszi!
Manguszta