2009. augusztus 29., szombat

Diktatúrista

A diktatúrista én vagyok. Hasonló képen, mint, ahogy az állam is én vagyok :) Habár a fenti szóösszetét, egészen egyértelmű, mivel az én életérzésem, mégis egy kis magyarázatot fonok köré. Az egész onnan indult, hogy megkezdődött kis lakásunk helyre pofozása, vagyis, gardróbból hálószoba varázslás, falak átpakolása, ablak és ajtó cseréje. Hátra van még a glettelés, festés és laminált lapok lepakolása. Nem részletezem, mivel jár egy ilyen dráma. Amikor anyósom még a munka megkezdése előtt megkérdezte, hogy: - Na, ideges vagy már? - nem értettem, mire gondol. Nos, másnapra már világos volt, hogy a kérdés, nem az én froclizásomra irányult, inkább a hosszú évek és a rutin hangja szólt belőle. Nem véletlen, hogy az első adandó alkalommal, anyuka hívására, el is szaladtam, egészen a Balatonig.

Értsd: Me épp elindult, hogy tornázzon, inkább, mint a port szívja itthon. Mama épp a motor beindítása előtt telefonál: -Nincs kedved utánunk jönni, van egy hely a szobámban.

Me gondolkozik: -Miért is ne mennék. Minek is maradjak itthon?

- Megnézem mama a vonatok indulását, ha tudok, megyek.

Me felrohan, internetet bekapcsol, Elvirára felkapaszkodik, 16h környékén. 18.15: Me a déliben, már a vonaton ül, és elindul robogó sebességgel Füredre.

Mindezen átalakítási munkálatok, pedig úgy árasztanak el, hogy nekem igazándiból vaj mi keveset kellett mindezzel dolgoznom. Legfőbb feladatom inkább abból állt, hogy ebédet főzzek a fiúcskáknak, ami többnyire du 3-5 között el is készült. Mielőtt azonban, bárki azzal gyanúsítana meg, hogy elkanyarodtam, a témánktól, ne tegye. Itt jön a magyarázat. Apósom legnagyobb hibája ugyanis, hogy ezermester. Mindez pedig azt eredményezte, hogy a keddtől vasárnapig tervezett ittlétéből, következő csütörtök lett. Mert nem elég, hogy a már eleve nagy munkákat elvégezték KedveseM-mel, de ha már itt van ő az összes ügyességével és szuper szerszámaival, amin még mame mindent tudó kollégája is csak ámulva bámuldozott, akkor rögtön az összes házkörüli teendőt is megkértük, kijavításra szemügyre ugyan vegye már. Így, amikor már kezdték azt hinni, hogy végeztek a tennivalókkal, akkor én elkezdtem sorolni, hogy: még ragad a bejárati ajtó, a fürdőszoba ajtó is akad, és hiányzik a csempe a balsarokból, és.... Talán most már érthető, honnan jön a diktátor része a szóösszetételemnek. A turista kifejezés lényege, abban áll, hogy nyílván fogalmam nincs, hogyan kell ilyen dolgokat csinálni, eszik-e vagy isszák a szerelést, de mint messziről jött idegen, rengeteg jó ötletem van, mit és hogyan. Tehát beleütöm az orromat, és próbálom szervezni és irányítani a munkálatokat. Ennek természetesen a fiúk is roppant mód örvendeztek. Kicsit tovább szőve a gondolatmenetet, már korábban is észrevettem, hogy van bennem némi, vagy kicsit több mint némi irányítási vágy. Mondhatnám úgyis, szeretem, ha a dolgok úgy történnek, ahogy azt én elképzeltem. Eleinte azon töprengtem, miért is a pszichológiát választottam hivatásomul, ahelyett, hogy valami nyíltan irányításon alapuló szakmát kerestem volna magamnak. De ha jobban meggondolom, itt is van rá lehetőség, hogy irányítsak, még ha ez nem is olyan kifejezett, vagy feltűnő, mint, ha mondjuk én lennék az elnök. Leginkább talán a csoportvezetésen kifejezett mindez, olyankor ugyanis én irányítom, mi történjen, hogy történjen, igazodva ahhoz, amit a csoport kifejez. És ti? Ha egy 1-10-es skálán kéne jelölni, menyire érzitek magatokat irányítónak? Én bevállalom a 7est. Várom a megjegyzéseket!!!



1 megjegyzés:

Névtelen írta...

hát, nálam attól függ.

vannak dolgok, amikhez abszolút nem ragaszkodom, van véleményem, de teljesen alkalmazkodok másokhoz. na jó, nagyon értelmetlen, teljesen hülyén csinált dolgokban nem szeretek részt venni. ezért ilyen eseteknél 2-t adnék magamnak. aztán vannak dolgok, szerintem nem túl sok, amikhez viszont ragaszkodom, és abban sajnos elég rugalmatlan vagyok. az ilyen esetekben ööööö, na jó, 9-t adnék magamnak. szóval ha átlagoljuk a dolgot akkor 5 :)

hálistennek tomival más és más dolgokhoz ragaszkodunk nagyon, úgyhogy jól elrugalmaskodunk egymással <3

sk.