A menü: - kukorica krémleves,
szárított paradicsomos lepénnyel, bazsalikomos, fokhagymás olajjal megkenve
- Ketchupös csirke comb, jázmin rizzsel.
Édesség sajnos nem készült, de ebéd előtt ettem egy almát. A lepény kenyértésztából készült, titka, hogy több órán keresztül kelt, majd a második átgyúrás után is legalább egyet. A kukorica krémleves nálunk nemzeti eledel, fejlesztését köszönjük áhítattal drága mamának (tudjátok, a jiddishe). A ketchupös csirke KedvencM kedvence. Roppant egyszerű, combokat fokhagymával előpirít, majd jénaiba. Erre ráöntünk tejszínben elkevert ketchupöt, dúsítva pirított, füstölt szalonnával, füstölt sajttal (reszelve), és petrezselyemmel. Rizs: főzés előtt megmosva, tyúkhúsleves kockával ízesítve.

Ám ami a mai napon még fontosabb, ma ünnepeljük a hetedik szülinapunkat,
évfordulónkat KedvesMel. Ez ugyebár, ahogy a monda is szól, gombócból is megártana, de mi úgy döntöttünk a következő hetest is együtt kívánjuk tölteni. Gyűrődve, veszekedve, morgolódva, vihogva, vacogva, forgolódva, kufárkodva, de leginkább egymást nagyon-nagyon szeretve.
2 megjegyzés:
A drága mamában a Csutit kell tisztelnem. Esküszöm, hogy nem tudom. Anyád
én drága szülő anyámra gondoltam, de most beugrott, h. tényleg a fent említett kedvestől jött a recept
Megjegyzés küldése